İSİMSİZ KAHRAMANLAR
Camii cemaatleri ve din görevlileri arasında tanışma, kaynaşma, dinin öğretilmesi, gençlerin cami ile buluşması v.s. çeşitli etkinliklerde başarılı şekilde görev yapan din görevlileri sadece namaz kıldıran bir görevli olmadıkları, toplumun sosyal ve kültürel her alanında aktif görev yaptıkları, özverili bir şekilde toplumu aydınlatma görevini yürüttükleri bilinen bir gerçektir.
Diyanet’in isimsiz kahramanları olan din görevlileri olarak insana hizmeti önemsiyoruz. çalışmalarımızda karşılık beklemiyoruz. Din Görevlileri olarak sadece cemaatlerimiz için değil, aynı zamanda görev yaptığımız mahaldeki gençlerimiz için yararlı projelere üretmeye çalışıyoruz. Hasan El Benna gibi İslam âlimlerinin gençlik için yaptığı çalışmaları dikkate aldığımız zaman, din görevlileri olarak bizlerin boş oturması düşünülemez.
Hasan El Benna’nın şu sözlerini çok değerli buluyoruz: ‘Bir fikir ancak kuvvetle inanıldığı, uğrunda ihlâs ve hamaset gösterildiği, gerçekleşmesi için gayret ve fedakârlıkta bulunulduğu zaman başarıya ulaşır. Bu dört esas yani, İman, ihlâs, hamaset ve amel şuurlu gençlerin hususiyetlerindendir.’ Benna ki, ilim ve takva ile kendini yetiştiren bir İslam âlimidir. Onun çalışmaları, devrindeki gençlerin kültürünü geliştirmiştir. Kötülüklere karşı mücadele teşkilatı kurarak çalışmalar yapmış, gençleri kötülüklerden korumak için mücadele etmiştir.”
Din Hadimleri olan bizler insanlığa hizmet için fedakârlıktan kaçmamalıyız. Alimler İslam’ı örnek alan insanlardır. Din görevlisi olarak en üstün fedakârlıkları yaparak insanlığa hizmet için çalışırlar. Allah rızasından başka düşünceleri yoktur. Şöhrette, makamda, mevkide gözü olmaz,
Hasan El Benna sözlerini şöyle sürdürüyor: “Çünkü imanın esasını uyanık kalp, İhlâsın esasını arınmış gönül, hamasetin esasını sağlam şuur, amelin esasını ise kuvvetli azim teşkil eder. Bütün bu esaslar ancak şuurlu gençlerde bulunur. Bu sebeple gerek mazide, gerekse hâli hazırda bütün milletlerde görülen kalkınma ve ilerlemenin temeli, direği, belkemiği, gizli sırrı, fikri hareketlerin bayraktarları gençler olmuştur. «Ashabı Kehf, Rablerine imân etmiş olan gençler topluluğu idi ve biz de onların hidayetlerini ziyade eylemiştik.» (Kehf Sûresi: 13)
Ey gençler! Bu sebeple vazifeniz çoktur, mesuliyetiniz büyüktür, milletinizin üzerinizdeki hakkı her gün biraz daha artmaktadır. Dolayısıyla omuzlarınızdaki emanet yükü ağırlaşmaktadır. Çok düşününüz, çok çalışınız. Hareket tarzınızı, stratejinizi iyi ayarlayınız, kurtarmaya koşunuz ve milletinizin hakkını kâmilen eda ediniz.”
Bu itibarla Hasan El Benna’nın düşünce ve hareket tarzıyla bütünleşen çalışmalara yönelmeliyiz.”
Milletin derdini dert edinen bir geçlik yetişmesi için çalışıyoruz.
Vatan, millet sevdalısı bir gencin başta gelen vazifesi milletinin işlerini kendi işlerine tercih etmesidir. Kendinden fazla milleti için çalışmaktır. Böyle bir genç, bunu yaptığında hem dünyada peşin mükâfata nail olacaktır, hem de Âhiret’te Allah’ın mükâfatını kazanacaktır.
Esenbahçe Camii Gençlik Kolları olarak milletin derdini dert edinen bir gençlik yetişmesi için çaba içerisindeyiz.
Projenin Türkiye genelinde bütün camilerde uygulanması hedefleniyor.
Proje kapsamında çeşitli kültürel aktiviteler düzenleniyor. Proje kapsamında Pazar günleri sabah Namazlarında mahalli Camisinde “camii gençlik buluşması” yapılıyor. Ayda 1 Pazar İlçe Müftülüğünce düzenlenen sabah namazı buluşmaları ve 1 Pazar da İstanbul’un değişik camilerinde buluşma projesi uygulanıyor. Spor, gezi, piknik, seminerler, konferanslar ve darülaceze, gençlik yurt ve yuvaları, hastane ziyaretleri gibi çeşitli kültürel aktiviteler düzenleniyor.
Projenin amacı nedir?
Bu projenin amacı, camilerimizde, müftülüklerimizin kontrolünde, cami dernekleri ve cami görevlileri marifetiyle, camilerin bulunduğu muhitlerdeki gençleri bir araya getirecek ortamı oluşturmak ve bu vesileyle gençlerin şuurlu ve dinini sahih olarak öğrenen ve yaşayan bir gençlik haline gelmelerine katkı sunmaktır.