Tarih Yazan Ecdadımızı Tanıyoruz..
Esenbahçe Camii tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü nedeniyle ‘Hilalin Gölgesinde, Şühedanın İzinde’ temalı Çanakkale şehitlikleri ziyareti düzenlendi.
Çanakkale şehitlikler ziyaretine Cami cemaati Kur’an Kursunda eğitim gören kursiyerler ve aileleri katıldı. Program sabah saatlerinde Eceabat’ta kahvaltı programıyla başladı. Ardından Alan kılavuzu Hüseyin Babacanoğlu’nun rehberliğinde şehitlikler ziyareti yapıldı. Alçıtepe’de bulunan Çanakkale Şehitlik Hastane Müzesi ve Çanakkale Savaşları canlı ve sesli tarih galerisi ziyaret edildi. Şehitlik Abidesi Camii’nde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Hafız Burak Olgun ve Hafız Mesut Çakır tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahi ve kasideler okundu. Okunan Hatm-i Şeriflerin duası Esenbahçe Camii İmam Hatibi Suat Olgun tarafından yapıldı.
OLGUN: “250 BİNDEN FAZLA VATAN EVLADI BU TOPRAKLAR UĞRUNA ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR”
Çanakkale Şehitler Abidesinde konuşma yapan Esenbahçe Camii İmam Hatibi Suat OLGUN, “Çanakkale’nin milletimizin ortak inancının zaferi olduğunu da bir kez daha belirtmek isterim. Çanakkale Zaferi, Yemen’den Edirne’ye, Kudüs’ten Elazığ’a bütün ecdadımızın ortak değerler etrafında kenetlenmesinin, sarsılmaz inancının, din ve vatan sevgisinin emsalsiz bir örneğidir. Bu savaş bitip de ‘Çanakkale geçilmez’ dediğimizde 250 binden fazla vatan evladı bu topraklar uğruna şehit düşmüştür. ‘Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır’ sözünü milletçe bir kez daha bu vesileyle ispatlamışızdır. Vatanımızı işgal edilmekten kurtararak ve milletimize dünyada eşi benzeri bulunmayan bir zaferi kazandıran Çanakkale ruhunu çok iyi anlamak ve çok iyi anlatmak mecburiyetimiz var. Çanakkale ruhunu yaşatmak için yaşamaktan vazgeçmekle bunun ancak mümkün olduğunu ortaya koyan bir ruh olduğunu bilmemiz lazım” diye konuştu.
“ÇANAKKALE RUHU; KAĞNISINDAKİ MERMİYİ BEBEĞİNİN KUNDAĞIYLA ÖRTEREK ONA BİR ZARAR GELMESİN DÜŞÜNCESİNE SAHİP OLAN ANALARIN ZAFERE YÜRÜYÜŞÜDÜR”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin vatanı, milleti ve ülkesi için yaşama hakkından vazgeçenlerin ortaya koyduğu bir ruh, bir duruş olduğunu belirten Olgun, “Çanakkale ruhu, vatanının tehlikede olduğunu öğrenen, bıyıkları bile terlememiş, kendisi de bir ormancı olan Seyit Onbaşı da dahil olmak üzere üniversiteli, liseli ve hiçbir eğitimi olmayan ama yüreğinde bu vatanın sevdası bulunan bütün gençlerimiz cephede yerlerini almış halidir. İşte bu ruh ‘Çanakkale ruhudur'. Çanakkale ruhu birkaç dakika sonra öleceğini bildiği halde en ufak bir tereddüt göstermeden şehadete koşan kahramanların ruhudur. Bu ruh, yüzbinleri bir araya getirerek tek yürek, tek yumruk yapan inancın, azmin ve kardeşliğin bir sembolüdür. Eli nasırlı anaların, kağnısındaki mermiyi bebeğinin kundağıyla örterek ona bir zarar gelmesin düşüncesine sahip olan anaların zafere yürüyüşüdür” Çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçlendirmeli; bu vatan için, bayrak için, ezan için kimlerin, nasıl, ne şartlarda mücadele ettiğini, nasıl şehadete koştuklarını iyi anlatmalıyız. Bu milletin mayasında; iman, inanç, vatan, millet, bayrak sevdası bulunduğunu ve yine bu milletin, asla prangalara vurulamayacağını, Çanakkale Ruhunun tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi diri ve sapa sağlam her daim vücut bulacağını onlara anlatmalıyız. açıklamasında bulundu.
Ziyarete katılanlar, tarih yazan ecdadımızı ziyaret etmenin ve onları tanımanın verdiği mutluluğu ifade ederek, bu programın yapılmasında emeği geçen Esenbahçe Camii İmam Hatibi Suat Olgun'a teşekkür ettiler.